Ordföranden har ordet år 2011



Varför har man ofta en förkärlek att se tillbaka och minnas?
Likaså kan drömmar röra sig kring händelser som skett för 10-20 år sedan.
Fråga inte mig - jag har inget svar.

Kan det bero på att vi hade ett annat tempo förr och inte var så himla uppskruvade?
Den tid vi lever i nu är extremt stressad. Tillvaron är också mycket bekymmersam i dag. När t ex en dator slutar att fungera (skivminnet brann upp och reserven slutade att fungera efter 55 minuter) så kan
  • en kommun inte fungera längre
  • apotek kan inte expediera recept
  • trafikverket inte pröva körkortsaspiranter
  • banker inte hjälpa sina kunder osv. 
Samhället blir mer och mer sårbart och vi blir slavar under tekniken. Vi ska nog inte försöka hejda utvecklingen, men det går nu rasande fort. Behöverv i egentligen ett försvar med Gripen och allt vad det heter, när vi enkelt slås ut genom sabotage mot några strategiska datorer i Sverige.

Ingen kan väl i dag tänka sig att vara utan den lilla datorn, som vi hela tiden bär med oss och använder. Jag syftar på våra mobiltelefoner. Är föräldrar undrande över var deras barn är, kan man enkelt "gå in i telefonen" och titta - inte ringa utan titta! Det är ganska imponerande men samtidigt skrämmande. Vi kan känna oss trygga för någon kan se till oss hela tiden. Bra att veta om man blir skröplig och tvingas flytta till annat boende.

Från stora och små datorer till vår härliga pensionärsklubb är steget kanske långt, även om vi alla numera nyttjar "nallarna" och många också datorerna. Vi försöker finna aktiviteter som kan intressera medlemmarna, men ibland kan vi känna att risken finns att det blir en upprepning. Men, vi tänker då samtidigt på dem som kommit med i klubben under de senaste tio åren (16 st under år 2011). Vi uppskattar dock om ni kommer in med förslag på aktiviteter. Man kan ringa med "trådtelefonen" till någon av oss i styrelsen. Vi hänger med i utvecklingen, så det går också att använda datorn om det känns bättre. ALP-klubben är numera modern - vi har numera en egen hemsida. Du som inte hittat den, kontakta Gunilla Herkevall - tel 08-778 89 17 eller e-post: gunilla.03@bredband.net, så hjälper hon dig.

Vi ska komma ut med reseskildringar och återkopplingar även via "markposten". I skrivande stund är programmet för år 2012 inte klart. Vi återkommer så snart vi kan. Fram tills dess - ha det så bra, var rädda om er och försök se ljust på framtiden. Inteckna inte framtida bekymmer, de kommer ändå - "Den dagen den sorgen..."

Styrelsen för ALP-klubben vill tacka för år 2011 och tillönska er alla

En riktigt God Jul
och
Ett Gott Nytt År!




Comments